• Име на училиштето
    СОУ „Богданци“ Богданци
  • E-mail
    sou_bogdanci_bogdanci@yahoo.com
  • Web
    www.soubogdanci.edu.mk

Month: март 2024

Успеси
СОУ Богданци

Освено второ место за Тамара Стојанова за средношколски есеи

На Конкурсот за средношколски есеи распишан од Меѓународниот Славјански Универзитет нашата ученичката Тамара Стојанова под менторство на наставникот Соња Србова ја освои Втората награда, Сребрена

Повеќе »
Успеси
СОУ Богданци

Учество на ревија во Битола

Ученичките Асима Салија и Сања Кочева од Текстилно – кожарската струка под менторство на професорките Весна Ристовска и Ирена Бојмалиев учествуваа на ревија во Битола

Повеќе »
Новости
СОУ Богданци

Ден на пролетта и екологијата

СОУ„Богданци“ денес се вклучи во одбележувањето на Денот на пролетта и екологијата. Вработените со учениците реализираа низа еколошки акции во кои што сите заеднички активно

Повеќе »

„Trash for Art“ 2024

На овогодинешниот „Trash for Art“ 2024 организиран од Пакомак скулптурата Паун беше наградена со вредносен ваучер. Успешната трансформација на електронски отпад во уметничко дело беше направена од вештите и креативни раце на колегите Перо Танчев, Весна Ристовска и Ирена Бојмалиев.На овој начин ја подигаме свеста ...