• Име на училиштето
    СОУ „Богданци“ Богданци
  • E-mail
    sou_bogdanci_bogdanci@yahoo.com
  • Web
    www.soubogdanci.edu.mk

На 14.07.2023
Во училишниот двор беа доделени дипломите на матурантите за завршено средно образование

Да се танцува заедно со својата генерација, со своите соученици, за секој претставува настан кој се памети цел живот.
Матурантите од СОУ„Богданци“ го одиграа матурскиот танц квадрил, кој за првпат се организира во нашата општина
 
Им се заблагодаруваме на сите учесници во танцот кои танцуваа под менторство на наставникот по спорт и спортски активности Милефка Прошева
 
Настанот беше збогатен и со музичка програма од страна на нашите ученици и наставникот по музичка уметност Ристо Лазаров