• Име на училиштето
    СОУ „Богданци“ Богданци
  • E-mail
    sou_bogdanci_bogdanci@yahoo.com
  • Web
    www.soubogdanci.edu.mk

09.02.2023

Во Домот на култура „Бранд Петрушев“- Богданци, Општина Богданци и СОУ „Богданци“, организираа настан, „Учи паметно работи стручно“ поддржан од Министерството за образование и наука.

28.02.2023

Посета на нашето училиште од учениците на ОУ ,,Петар Мусев”.
Посетата беше дел од наставните планови по предметот Вештини на живеење кој го предава наставникот Љупчо Стојков и темите за текстилни материјали, шиење, плетење и кроење.

03.03.2023

Вчера во работна посета на нашето училиште беа наставници и ученици од здравствената струка при СОУУД „Димитар Влахов“ – Струмица. При оваа посета учениците и наставниците од двете училишта имаа можност да разменат искуства од областа на струката, заеднички да се дружат и да градат нови пријателства.

15.03.2023

Во чест на Денот на математиката, на 14 март, се одржа Математички хепенинг – ,,Ден на бројот ПИ”.
Настанот беше организиран на ниво на општина Богданци, во основното училиште ООУ ,,Петар Мусев”.
Учество зедоа нашите ученици Мартина Станчева, Зорица Цилева и Наде Упчева во категорија ,,Бројот ПИ во кујна”.

17.03.2023

Предметниот наставник при електротехничката струка- профил енергетичар, Сара Џекова присуствуваше на денешната работилница организирана од страна на ЕВН Македонија.
Целта е да се надградат знаењата и да се презентираат содржините и алатките кои ги користи компанијата ЕВН за професионални тренинзи, обука и развој на електромонтерите.

07.04.2023

СОУ „Богданци“ Богданци во соработка со Општина Богданци, го одбележува Светскиот ден на здравјето, каде што учениците од здравствената струка заедно со нивните наставници/лекари ќе вршат мерење на крвен притисок, шеќер во крвта, пулс, телесна температура и абдоминална циркумференција.

08.05.2023

Компанијата ЕВН Македонија во СОУ “Богданци” одржа работилница со учениците од прва година запишани во образовен профил елетротехничар преку која : компанијата се претстави пред учениците, објасни за големата потреба од насоката енергетичар во нивната компанија , ги запозна со работата во Корисничките Енерго Центри.

10-11.05.2023

Од страна на психологот, педагогот и професорката по социологија со учениците од I година во нашето училиште се одржаа работилници на тема ,,Стилови на комуникација” со посебен акцент на асертивната комуникација и примената на ,,јас пораки”.

19.05.2023

Да се танцува заедно со својата генерација, со своите соученици, за секој претставува настан кој се памети цел живот.
Матурантите од СОУ„Богданци“ го одиграа матурскиот танц квадрил, кој за првпат се организира во нашата општина.

23.05.2023

Вчера училишниот психолог и педагог заедно со тим од ученици беа дел од дебата на Филозофскиот факултет во Скопје посветена на безбедноста во училиштата, на која присуствуваше и Министерот за образование.
Преку дискусија и јавна дебата тие имаа можност да се вклучат во истата искажувајки ги свои мислења и ставови на конкретната тема.

25.05.2023

Во училишниот двор на СОУ „Богданци“ се одржа Отворен ден на училиштето. Во посета беа Градоначалникот на Општина Богданци Блаже Шапов, пратеничката Драгица Ѓавочанова како и ученици, наставници и директори од ООУ„Петар Мусев“ , ООУ„Кирил и Методиј“, ООУ„Кочо Рацин“ и ООУ„Ристо Шуклев“.

08.06.2023

Изведена показна вежба за заштита од пожари. Голема благодарност до ТППЕ Гевгелија, ДЗС-подрачно одделение Гевгелија, РЦУК-Гевгелија, Општина Богданци, ученици и наставници од здравствената струка, како и до сите останати ученици и вработени во СОУ„Богданци“ – Богданци.