• Име на училиштето
    СОУ „Богданци“ Богданци
  • E-mail
    sou_bogdanci_bogdanci@yahoo.com
  • Web
    www.soubogdanci.edu.mk

СОУ "Богданци"

Училиштето им овозможува на учениците да ги истражат своите знаења и да успеат во широк спектар на академски предмети, од добро опремени училници до научни и компјутерски лаборатории.

Дел од нашите Постигнувања и Успеси

Учењето е животно патување на раст и откривање на твојот вистински потенцијал

СОУ „БОГДАНЦИ“ СО ДВЕ НАГРАДИ НА ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР ЗА НАЈДОБАР ЕСЕЈ 2023.

УСПЕШНО ПРЕТСТАВУВАЊЕ НА СОУ ,,БОГДАНЦИ"

Нашите ученици Магдалена Спасовска и Илија Роглев во периодот од 17- 21 јуни присуствуваат на Средношколски камп за медиумска писменост во хотел ,,Изгрев" во Струга.

На Конкурсот за средношколски есеи распишан од Меѓународниот Славјански Универзитет нашата ученичката Тамара Стојанова под менторство на наставникот Соња Србова ја освои Втората награда, Сребрена плакета.

Ученичките Асима Салија и Сања Кочева од Текстилно - кожарската струка под менторство на професорките Весна Ристовска и Ирена Бојмалиев учествуваа на ревија во Битола со два модела на тема црно- бело вечерен коктел фустан.

Денес (31.05.2023) на нашата ученичката Божица Јакимова, Државен ПРВАК по Филозофија и нејзиниот ментор, наставник Ристо Живковиќ им беа доделени дипломи и награди во Кинотека на Република Северна Македонија.

На ден 26.05.2023 година во Гевгелија се одржа општинскиот натпревар по прва помош за 2023 год. Тимот од СОУ ,, Богданци" од трета година здравствена струка, образовен профил медицинска сестра го освои првото место.

Огласна Табла Новости За СОУ Богданци

ЛОРЕМ ЛОРЕМ ЛОРЕМ ЛОРЕМ ЛОРЕМ ЛОРЕМ ЛОРЕМ ЛОРЕМ ЛОРЕМ ЛОРЕМ ЛОРЕМ ЛОРЕМ
Experienced Teachers

Morbi vel augue et metus pellentesque lacinia eu non odio.

Best
Learning Programm

Morbi vel augue et metus pellentesque lacinia eu non odio.

Learn more
Global Certificate

Etiam risus neque, volutpat vel laoreet a, finibus volutpa.

Upcoming Event

Learning record store (lrs) bite-sized learning avatar elearning, multimedia scenario serious games

Study Process Gallery

Instructor led training digital learning cbt completion criteria learning management system cognitive load byod self-directed learning knowledge

Our Classes

Application programming interface voice-over (vo) instructor led training curation, user created content

Our Awesome Teachers

Rapid learning rapid authoring tools web based training (wbt) informal learning virtual classroom, roi instructional designer big data

Latest News

Училиштен весник број 1 2024 – ВИЗИЈА

Ве молиме кликнете на копчето за да го проследите првото ...

Светски ден на лицата со Даунов синдром

Среќни што знаеме како да живееме и да се почитуваме, ...

УСПЕШНО ПРЕТСТАВУВАЊЕ НА СОУ ,,БОГДАНЦИ”

Нашите ученици Магдалена Спасовска и Илија Роглев во периодот од ...

Освено второ место за Тамара Стојанова за средношколски есеи

На Конкурсот за средношколски есеи распишан од Меѓународниот Славјански Универзитет ...

Учество на ревија во Битола

Ученичките Асима Салија и Сања Кочева од Текстилно - кожарската ...